Uncategorized @mk

Што е тоа што ги прави полжавите посебни?

Полжавот е една вредна суровина за производство на медицински и козметички производи. Всушност, лековитите својства на полжавите се познати уште многу одамна. Денес, благодарение на докажаните научни и медицински студии, ширум во светот на посебни фарми се одгледуваат овие мали мекуши кои се хранат со посебно избрани органски билки.

Еве кои се корисните својства на полжавите: прво, протеинот хемоцијанин кој се наоѓа во крвта на полжавите има антивирусно и имуностимулирачко дејство. Тоа значи дека полжавот е одлична база за широк спектар на специјализирани лекови и производи за нега на кожата.

Директната конзумација на полжавите исто така има многу позитивни ефекти. Покрај специфичниот вкус, имаат и балансирачки ефект на гастроинтестиналната флора. Изобилуваат со цинк, а тоа ги прави одличен извор на имунолошка поткрепа. Исто така, ниската калориска вредност и високата содржина на протеини ги прави полжавите одлична храна за оние кои сакаат да останат во форма. Меѓутоа, начеста е употребата на слузот од полжавот. Одлично делува во правец на опоравување и е традиционална состојка во козметиката и во додатоците на исхрана.

Всушност слузот од полжавот е познат како алантоин и се наоѓа во основата на Helix Original, додаток на исхраната кој ја храни рскавицата и делува поволно на бројни проблеми со зглобовите.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *